June 29

Stadsfotograaf zoekt rattenvanger van Leiden

media_image_1207De allereerste stadsfotograaf van Leiden, Rob Overmeer, wil graag een foto maken van een echte Leidse rattenvanger. Deze vurige wens sprak hij uit tijdens het radioprogramma Haring en Van Es op Unity FM. Overmeer is in juni gestart als dé fotograaf van de sleutelstad. De bedoeling is dat hij een jaar lang elke week een foto aflevert van een bijzondere Leidse locatie – ‘van een plek waar je normaal niet zo snel zou komen.’ Het eerste plaatje dat hij schoot voor deze reeks was van het koudste punt op de aarde. En op de tweede foto is een Leidse schoenmaker te zien; zijn werkplaats dateert uit de 18e eeuw. Overmeer wil nog niet concreet melden waar de derde foto over gaat. Maar, zegt hij: ‘Het is boven de daken.’ Zijn foto’s verschijnen elke vrijdag in het Leidsch Dagblad.

Luister hier het gesprek terug:

Stadsfotograaf

Tags: , , , , ,

Posted 29/06/2013 by Van Es in category Blognoot

1,310 thoughts on “Stadsfotograaf zoekt rattenvanger van Leiden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>