November 1

‘I am old and going’

Tenorsaxofonist Ben Webster (1909-1973) speelde zijn laatste noten in jazzcafé De Twee Spieghels in Leiden. “I am old and going”, met die woorden sloot de Amerikaan het concert af. Een paar uur na het optreden raakte hij in coma, twee weken later overleed hij in Amsterdam. Het concert in Leiden zou zijn allerlaatste zijn. Zag Webster zijn dood aankomen tijdens dat laatste concert? René van Es maakte voor VPRO’s De Avonden (Radio 6) een reconstructie van deze legendarische jazzavond.

Ben Webster_JG Mono

Tags: , , , , , ,

Posted 01/11/2011 by Van Es in category Blognoot

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>